Aromatherapie

Wat is Aromatherapie?

Behandeling met gebruikmaking van aroma’s, met name essentiële of etherische oliën.

    Wat zijn essentiële of etherische oliën?

  • Welriekende, vluchtige vloeibare bestanddelen gewonnen uit planten.
  • De natuurlijke kracht of essentie uit planten met geneeskrachtige eigenschappen.
  • Een goede therapeutische kwaliteit van essentiële olie wordt geproduceerd met behulp van niet-toxische procedures die de levende vitale essentie van de plant behouden.

Aromatherapie voor honden.

De meeste dieren zijn veel gevoeliger voor de effecten van de etherische olie dan mensen. Ze hebben vaak een natuurlijke affiniteit met de helende invloed van etherische olie. Onze etherische olie voor dieren is alleen gebaseerd op goede, zuivere biologische etherische olie. Hierbij ben je zeker van de kwaliteit en het goede effect op de gezondheid van uw hond. Bij ziekte is het natuurlijk altijd van belang om eerst een (natuurgeneeskundige) dierenarts te raadplegen voor een diagnose! Ook Bachbloesems kunnen goede resultaten bieden bij dieren.

Bloesem remedies bij dieren werken in op gedrag, gemoedstoestanden, emoties en karaktereigenschappen. Wanneer er een disbalans ontstaat bij je dier waardoor het dier niet lekker in zijn/haar vel zit of bijvoorbeeld je dier doorslaat naar een extreem (ongewenst) gedrag ect. kan een Bloesem Remedie ondersteuning bieden om het dier weer terug in balans te brengen.

Bloesem remedies zijn plantenextracten die positief inwerken op emoties. Bloesem remedies hebben de eigenschap om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool.

Elke gebeurtenis in het leven van een dier kan van invloed zijn op de emoties, zoals: ziekten, een ongeval of pijn / verplichtte rust op advies dierenarts /tijdens of na het werpen / het scheiden van de eigenaar of soortgenoot / herplaatsing of pensionbezoek / het moeten presteren op wedstrijden /verhuizing / onjuiste socialisatie van het dier/ dieren met een slechte start in hun leven.

Voor mensen is het vaak moeilijk in te schatten wat voor een dier traumatisch kan zijn. Door het gebruik van Bloesem remedies bij dieren wordt het gedrag niet onderdrukt zoals bij Valium of antidepressiva.

Indien je dier na de behandeling met Bloesem Remedies een goede periode heeft maar later weer terugvalt in zijn/haar oude gedrag, is er altijd een reden waarom het dier weer opnieuw uit balans is geraakt. Het is daarom belangrijk om zeker ook naar de omgevingsfactoren van je dier te kijken. Wat waren de factoren waardoor het dier in eerste instantie in disbalans is gekomen en wat kan er worden verandert om dit in de toekomst te voorkomen.

Impressies

Bekijk alle impressies

Waarom voor ons kiezen!

Hier wordt ruim de tijd voor uw hond vrijgemaakt. Ik gebruik alleen natuurlijke producten. Tijdens de trimbehandeling maak ik gebruik van aromatherapie.
Door 1 op 1 met uw hond te werken, creëer ik meer rust in de trimsalon. De trimsalon ligt gunstig gelegen nabij verschillende uitvalswegen.

Volg ons op Instagram

Instagram has returned invalid data.