Wat is een trimbehandeling?

Met een Trimbehandeling wordt bedoeld het knippen, effileren, plukken, scheren, uitdunnen en ontwollen van de vacht. Voor bijna iedere hond is een trimbehandeling van belang. Zowel voor het in model brengen van de hond, als het onderhouden van de vacht. De oude vacht wordt hierbij verwijderd en de nieuwe vacht krijgt dan de kans om weer te groeien. Ook in de winter kan uw hond getrimd worden; de hond heeft meer last van een vieze en natte lange vacht dan een wat kortere vacht en kou.
Trimmen is het algemene woord voor de vachtverzorging van uw hond. 

Bij een Volledige Trimbehandeling wordt uw hond: 2x Gewassen, geföhned, in model gebracht, nagels geknipt,voetzolen haarvrij gemaakt, oren en ogen schoongemaakt, de Sanitaire gedeelte getrimd, (indien nodig) teken verwijderd. (Het legen v.d Anaalklieren wordt voortaan als medische handeling gezien, dus is niet standaard meer ).
Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje “vreemd” gedraagt, zoals springen, met z’n kop schudden en het lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die net z’n haren heel kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en even “wennen”.

Behandelingen

Wassen 

U kunt bij ons terecht voor enkel een wasbeurt, een Apk-tje , een Volledige Trimbehandeling of een Was-Therapie mét Ozonwater, waarna uw hond lekker wordt droog geföhnd. NB: Losse wasbeurten zijn niet mogelijk voor honden met zogenaamde stokhaarvachten zoals bijv. Berner Sennenhonden, Newfoundlanders, Duitse Herders, etc. Voor deze honden kunt u een ontwolbehandeling boeken. *************************************************************************************************
Was-therapie + Ozon water 
Wat is Ozon? 
Simpel gezegd, Ozon is een geactiveerde vorm van zuurstof. In de natuur zal ozon optreden onder invloed van elektrische ontladingen, zoals in het geval van onweer. Bovendien heeft de aarde een ozonlaag in de atmosfeer van de aarde, die bescherming biedt aan alle levende organismen door een deel van het schadelijke UV-licht eruit te filteren.

Wat zijn de voordelen?
Vertraagt het proces van de veroudering van de cellen
Pijnstillende en ontstekingsremmende werking
Elemineerd nare geurtjes door de sterk desinfecterende werking: het doodt bacteriën, schimmels en virussen en bestrijdt infecties
Bevordert de bloedsomloop door het activeren van het metabolisme van de rode bloedcellen en vervoert meer zuurstof naar de cel.
Dit is extreem behulpzaam bijvoorbeeld in het geval van alopecia (haarloosheid van de huid), omdat het zuurstof aan de weefsels afgeeft en activeert het metabolisme van de vettige laag en bevordert de circulatie.

Ozon heeft héél veel voordelen voor de huid door het bevorderen van de afvoer van gifstoffen én het bied ons de mogelijkheid om diep in te werken op de huid. Dit stimuleert de perifere bloedstroming (flushing) en dit is zeer
gunstig voor elk organisme hond, kat of mens. (Met of zonder huid klachten)

Nu is er óók Ozon Was-therapie! 
Zijn er huidproblemen, dan is er nu een mogelijkheid om een behandelplan op te stellen. Ozon Was-therapie is een natuurlijke therapie die géén giftige residuen achterlaat in het lichaam omdat ozon wordt omgezet in zuurstof.

Knippen of scheren

Knippen houdt in; dat we met behulp van een rechte of gebogen schaar de vacht van uw hond in model brengen. Scheren houdt in; dat we met behulp van een tondeuse de vacht van uw hond in model brengen. Hierbij maken we gebruik van verschillende scheerkoppen waarmee we de lengte van de vacht kunnen bepalen. Bijvoorbeeld: (Malthezer, Poedel, Shih-tzu, Doodle) = 4-8 keer p. jaar

Plukken of strippen (We nemen geen nieuwe Plukhonden meer aan)

Plukken: 
Dit is het met de hand en/of trimmes verwijderen van het loszittende dode haar. Dit gebeurd bijv. bij een (Bouvier, Norfolk Terriër, Border Terriër) en bij honden met een ruwe vacht wordt op deze manier van zijn haar verlost. 2 – 4 keer per jaar Dit haar valt niet vanzelf uit en moet op tijd verwijderd worden.(Plukrijp) Als dit niet op tijd gebeurd kunnen sommige honden erg last krijgen van jeuk door de loszittende dode haren. Ook is het niet goed om te vroeg naar de trimsalon te komen voor de plukbeurt. Dan zit het haar nog niet los genoeg en kan het nog niet geplukt worden. De vachtsoort bestaat uit twee lagen waarbij de bovenste laag (het dekhaar) eruit wordt geplukt. De onderste laag (onderwol) zal blijven zitten. Een ruwharige vacht met een schaar of tondeus behandelen levert een enorme verandering in structuur van de vacht op. Deze verandering treedt vaak na één verkeerde behandeling al op en is zeer moeilijk of niet te herstellen. Bovendien blijven de dode haren (het dekhaar) zitten en kunnen huidproblemen veroorzaken.

Strippen: 
Dit word soms bij plukhonden gedaan. Bij deze techniek wordt de hond niet helemaal tot op de onderwol geplukt, maar behoud de hond zijn ruwe uiterlijk. Een stripvacht wordt om de 3 mnd onderhouden.

Ontwollen

Dit is het verwijderen van de onderwol bij de hond. Dit gebeurd bijvoorbeeld bij de Labrador, New found lander, Duitse herder en alle andere rassen met een stokhaarvacht. Bij deze vachtsoort vind 2 keer per jaar een rui plaats, waarbij de onderwol loslaat. Het beste is om de dode en loszittende haren te verwijderen. En daarna de vacht een aantal weken met rust te laten. Een borstel en bad/blaasbeurt in de trimsalon kan de hond sneller door de rui heen helpen. 2 – 4 keer p. jaar

Ontklitten

Dit is het onderhouden en klitvrij houden van de vacht. Soms zijn de klitten zo erg dat deze er niet meer uit zijn te borstelen. En zit er niks anders op dan de vacht te scheren. Als er niks gedaan word aan een vacht die in de klit zit word dit alleen maar erger en gaan de klitten tot op de huid zitten waardoor de vacht niet meer kan ademen. Hierdoor kunnen huidirritaties ontstaan, waardoor ze gaan krabben. De klitten trekken ook aan de huid, waar de hond erg veel last van kan hebben. De diervriendelijkste manier is dan om te scheren om de hond zo min mogelijk pijn te doen. Indien u zelf niet in de gelegenheid bent om uw hond te borstelen, kunt u naar de trimsalon komen voor een borstel arrangement. Zodat ik uw hond professioneel kan behandelen.

Uitdunnen of Effileren

Effileren; Het inkorten van de vacht met een effileerschaar, zoals bijvoorbeeld: Shih Tzu’s en Maltezers. 
Uitdunnen; Het op een natuurlijke manier inkorten of uitdunnen van het haar met een effileerschaar. Rassen die geëffileerd worden zijn bijvoorbeeld: Golden Retriever, Spaniels en Setters.

APK-tje (tussenbeurt)

Bij een APK-tje komt de hond tussen de 6 en 8 weken terug voor het uitkammen, wassen en bijwerken. (dit is dus geen uitgebreide trimbeurt en geld alleen voor honden die vooraf een volledige trimbeurt gehad hebben bij Trimsalon the 3 Amigos). Zien de pootjes er niet meer mooi uit? Het kopje moet worden bijgeknipt? De haren op de buik worden te lang? Zitten er teveel haren tussen de voetzool kussentjes? (vuil en sneeuw gaat zich hierin “hechten” en brengt schade aan de kussentjes toe) Bij het maken van een afspraak vermelden dat het om een APK-tje gaat.

Trimsalon The 3 Amigos beoordeeld of uw hond voor dit APK-tje in aanmerking komt. Zo kan uw hond er weer even tegen tot de volgende “grote” beurt. Het voordeel van een APK-tje is dat u niet alleen uw hond hoeft bij te houden. Ik help u daar graag een handje bij. Vooral het haar rond de ogen groeit zo hard dat het prettig is voor de hond dat dit wordt bijgeknipt. Zoals u vast wel begrijpt kan er per ras en soort behandeling een aardig prijsverschil zitten. Daarom wil ik u vragen hierover contact met mij op te nemen zodat ik een juiste prijs door kan geven.

Puppy uurtje

De socialisatie in de eerste levensjaar is ontzettend belangrijk voor een goed opgevoede en sociale hond voor de rest van zijn leven.

Ook uw pup moet de gelegenheid krijgen op een leuke manier aan alles omtrent de trimsalon te kunnen wennen. Daarom organiseert Trimsalon the 3 Amigos een puppy/info ver(wen)uurtje. Tijdens dit uurtje kunt u op afspraak langs komen met uw puppy om spelenderwijs kennis te maken met de trimsalon, trim(st)(m)er, de werkzaamheden in de trimsalon en diverse geluiden.

Tevens ontvangt u een cadeaubon!

  • Rond laten snuffelen en spelen in de trimsalon.
  • Op de trimtafel staan en koekjes geven.
  • De föhn laten horen en voelen.
  • De tondeuse laten horen.
  • Een beetje borstelen en kammen en tevens u borsteladvies geven over de vachtverzorging van uw hond.
  • Aanraken van voetjes, liezen, buik, staart, etc. allemaal plaatsen waar u als eigenaar niet snel zult aaien.
  • Indien nodig haal ik het haar weg wat voor de oogjes zit.
  • Gebit bekijken.
  • In de oren kijken.

Dit hierboven staande is Gratis! (Volledig ingeënte pups vanaf 12wkn tot 4mndn.)

 

NB; Ook kan ik uw pup een trimbeurtje geven, dit kan vanaf de leeftijd van 12 weken tot de leeftijd van 4 mnd. 

Trimbeurtje is inclusief wassen, föhnen en modelleren.

De kosten hiervan zijn slechts € 17,50

Impressies

Bekijk alle impressies

Waarom voor ons kiezen!

Hier wordt ruim de tijd voor uw hond vrijgemaakt. Ik gebruik alleen natuurlijke producten. Tijdens de trimbehandeling maak ik gebruik van aromatherapie.
Door 1 op 1 met uw hond te werken, creëer ik meer rust in de trimsalon. De trimsalon ligt gunstig gelegen nabij verschillende uitvalswegen.

Volg ons op Instagram

Instagram did not return a 200.