Wat is een trimbehandeling?

Met een Trimbehandeling wordt bedoeld het knippen, effileren, plukken, scheren, uitdunnen en ontwollen van de vacht. Voor bijna iedere hond is een trimbehandeling van belang. Zowel voor het in model brengen van de hond, als het onderhouden van de vacht. De oude vacht wordt hierbij verwijderd en de nieuwe vacht krijgt dan de kans om weer te groeien. Ook in de winter kan uw hond getrimd worden; de hond heeft meer last van een vieze en natte lange vacht dan een wat kortere vacht en kou.
Trimmen is het algemene woord voor de vachtverzorging van uw hond. 

Bij een Volledige Trimbehandeling wordt uw hond: 2x Gewassen, geföhned, in model gebracht, nagels geknipt,voetzolen haarvrij gemaakt, oren en ogen schoongemaakt, de Sanitaire gedeelte getrimd, (indien nodig) teken verwijderd. (Het legen v.d Anaalklieren wordt voortaan als medische handeling gezien, dus is niet standaard meer ).
Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje “vreemd” gedraagt, zoals springen, met z’n kop schudden en het lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die net z’n haren heel kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en even “wennen”.

Behandelingen

Wassen 

Tijdens een Apk-tje (tussenbeurt) wordt uw hond 1x gewassen.

 • met een Diepreinigende shampoo
 • en een Crème behandeling
 • indien nodig Vachtspray voor het drogen

Tijdens een Volledige Trimbehandeling wordt uw hond 2x gewassen.

 • 1e wassing met een Diepreinigende Shampoo
 • 2e wassing met een Verzorgende Shampoo
 • indien nodig een Vachtspray voor het drogen

Losse wasbeurten zijn niet mogelijk!

Zijn er huidproblemen, dan is er een mogelijkheid om uw hond met Ozonwater te wassen voor slechts €10,00.

Zie onder Informatie info over: Ozon water 

Knippen of scheren

Knippen houdt in; dat we met behulp van een rechte of gebogen schaar de vacht van uw hond in model brengen. Scheren houdt in; dat we met behulp van een tondeuse de vacht van uw hond in model brengen. Hierbij maken we gebruik van verschillende scheerkoppen waarmee we de lengte van de vacht kunnen bepalen. Bijvoorbeeld: (Malthezer, Poedel, Shih-tzu, Doodle) = 4-8 keer p. jaar

Plukken of strippen (We nemen geen nieuwe Plukhonden meer aan)

Plukken: 
Dit is het met de hand en/of trimmes verwijderen van het loszittende dode haar. Dit gebeurd bijv. bij een (Bouvier, Norfolk Terriër, Border Terriër) en bij honden met een ruwe vacht wordt op deze manier van zijn haar verlost. 2 – 4 keer per jaar Dit haar valt niet vanzelf uit en moet op tijd verwijderd worden.(Plukrijp) Als dit niet op tijd gebeurd kunnen sommige honden erg last krijgen van jeuk door de loszittende dode haren. Ook is het niet goed om te vroeg naar de trimsalon te komen voor de plukbeurt. Dan zit het haar nog niet los genoeg en kan het nog niet geplukt worden. De vachtsoort bestaat uit twee lagen waarbij de bovenste laag (het dekhaar) eruit wordt geplukt. De onderste laag (onderwol) zal blijven zitten. Een ruwharige vacht met een schaar of tondeus behandelen levert een enorme verandering in structuur van de vacht op. Deze verandering treedt vaak na één verkeerde behandeling al op en is zeer moeilijk of niet te herstellen. Bovendien blijven de dode haren (het dekhaar) zitten en kunnen huidproblemen veroorzaken.

Strippen: 
Dit word soms bij plukhonden gedaan. Bij deze techniek wordt de hond niet helemaal tot op de onderwol geplukt, maar behoud de hond zijn ruwe uiterlijk. Een stripvacht wordt om de 3 mnd onderhouden.

Ontwollen

Dit is het verwijderen van de onderwol bij de hond. Dit gebeurd bijvoorbeeld bij de Labrador, New found lander, Duitse herder en alle andere rassen met een stokhaarvacht. Bij deze vachtsoort vind 2 x per jaar een rui plaats, waarbij de onderwol loslaat. Het beste is om de dode en loszittende haren te verwijderen. En daarna de vacht een aantal weken met rust te laten. Een borstel + bad/blaasbeurt in de Trimsalon kan de hond sneller door de rui heen helpen. 2 – 4 keer p. jaar

Kunt u hulp gebruiken met de vachtverzorging van uw hond?

Dan is het voortaan mogelijk om bij ons in de Trimsalon 1 van onze Workshops te volgen. 

 • Workshop BORSTELEN (https://www.instagram.com/p/CWeVtwOKNDd/?utm_medium=copy_link)
 • Workshop VACHTVERZORGING  (zie onder kopje Informatie)

 

Ontklitten

Dit is het onderhouden en klitvrij houden van de vacht. Soms zijn de klitten zo erg dat deze er niet meer uit zijn te borstelen. En zit er niks anders op dan de vacht te scheren. Als er niks word gedaan aan een vacht die in de klit zit, dan word dit alleen maar erger en gaan de klitten/vilt tot op de huid zitten. Hierdoor zal de vacht niet meer kunnen ademen en kunnen er huidirritaties ontstaan. Waardoor ze kunnen gaan krabben. Daarnaast trekken klitten ook aan de huid, waar de hond erg veel last / pijn van kan hebben. Wij kiezen dan voor het welzijn van uw hond en de diervriendelijkste manier. Dat is dan om onder de vilt/klitten door te scheren, om de hond zo min mogelijk pijn te doen.

Kunt u hulp gebruiken met de vachtverzorging van uw hond?

Dan is het voortaan mogelijk om bij ons in de Trimsalon 1 van onze Workshops te volgen.

 • Workshop BORSTELEN  (https://www.instagram.com/p/CWeVtwOKNDd/?utm_medium=copy_link)
 • Workshop VACHTVERZORGING (Zie onder kopje Informatie)

Uitdunnen of Effileren

Effileren; Het inkorten van de vacht met een effileerschaar, zoals bijvoorbeeld: Shih Tzu’s en Maltezers. 
Uitdunnen; Het op een natuurlijke manier inkorten of uitdunnen van het haar met een effileerschaar. Rassen die geëffileerd worden zijn bijvoorbeeld: Golden Retriever, Spaniels en Setters.

APK-tje (tussenbeurt)

Zien de pootjes er niet meer mooi uit? Het kopje moet worden bijgeknipt? De haren op de buik worden te lang? Zitten er teveel haren tussen de voetzool kussentjes? (vuil en sneeuw gaat zich hierin “hechten” en kan schade brengen aan de kussentjes)

Bij een APK-tje komt de hond tussen de 6 en 8 weken terug. Doodles en Curly vachten tussen de 4-6 weken voor het uitkammen, wassen en bijwerken. (dit is dus geen uitgebreide trimbeurt en geldt alleen voor honden die vooraf een volledige trimbeurt gehad hebben bij Trimsalon the 3 Amigos).

Een Apk-tje is alleen mogelijk voor knipvachten (Labradoodle, Shih-Tzu etc).

NB: Voor ‘ontwol-honden’ (Berner Sennen, Samojeed etc.) is een Apk-tje niet mogelijk. Hiervoor kunt u een Volledige Behandeling boeken. 

Bij het maken van een afspraak vermelden dat het om een APK-tje gaat.

Trimsalon The 3 Amigos beoordeeld of uw hond voor dit APK-tje in aanmerking komt. Zo kan uw hond er weer even tegen tot de volgende “grote” beurt. Het voordeel van een APK-tje is dat u niet alleen uw hond hoeft bij te houden. Wij helpen u daar graag een handje bij. Vooral het haar rond de ogen groeit zo hard en is het prettig voor de hond dat dit wordt bijgeknipt. Zoals u vast wel begrijpt kan er per ras en de soort behandeling een aardig prijsverschil zitten. Daarom willen wij u vragen hierover contact met ons op te nemen zodat wij een juiste prijs door kunnen geven.

Puppy uurtje

De socialisatie in de eerste levensjaar is ontzettend belangrijk voor een goed opgevoede en sociale hond voor de rest van zijn leven.

Ook uw pup moet de gelegenheid krijgen op een leuke manier aan alles omtrent de Trimsalon te kunnen wennen. Daarom organiseert Trimsalon the 3 Amigos een puppy/info ver(wen)uurtje. Tijdens dit uurtje kunt u op afspraak langs komen met uw puppy om spelenderwijs kennis te maken met de Trimsalon, trim(st)(m)er, de werkzaamheden in de Trimsalon en diverse geluiden.

Tevens ontvangt u een cadeaubon twv. € 7,50 !

 • Rond laten snuffelen en spelen in de Trimsalon.
 • Op de trimtafel staan en koekjes geven.
 • De föhn laten horen en voelen.
 • De tondeuse laten horen.
 • Een beetje borstelen en kammen en tevens u borsteladvies geven over de vachtverzorging van uw hond.
 • Aanraken van voetjes, liezen, buik, staart, etc. allemaal plaatsen waar u als eigenaar niet snel zult aaien.
 • Indien nodig haal ik het haar weg wat voor de oogjes zit.
 • Gebit bekijken.
 • In de oren kijken.

Dit hierboven staande is € 7,50 (Volledig ingeënte pups vanaf 12wkn tot 16 wkn.)

 

NB: Ook kan ik uw pup een Puppybehandeling geven, dit kan vanaf de leeftijd van 12 weken tot de leeftijd van 16 wkn.

Puppybehandeling is incl. wassen, föhnen en modelleren.

De kosten hiervan zijn vanaf € 45,00

Impressies

Bekijk alle impressies

Waarom voor ons kiezen!

Hier wordt ruim de tijd voor uw hond vrijgemaakt. Ik gebruik alleen natuurlijke producten. Tijdens de trimbehandeling maak ik gebruik van aromatherapie.
Door 1 op 1 met uw hond te werken, creëer ik meer rust in de trimsalon. De trimsalon ligt gunstig gelegen nabij verschillende uitvalswegen.

Volg ons op Instagram

No images found.