Tips

Algemene Tips:

  • Laat uw hond goed uit voor de komst in de trimsalon.
  • Zeg uw afspraak minimaal 48 uur tevoren af! Anders zijn wij genoodzaakt deze in rekening te brengen.(Zie onze Algemene Voorwaarden onderaan op de website) 
  • Probeer uw hond zo droog mogelijk naar de trimsalon te brengen, een natte vacht is niet goed handelbaar.
  • Breng de hond nooit met een volle maag.
  • Loopsheid, Ziekte of aandoeningen graag even melden, zodat ik er tijdens de trimbeurt rekening mee kan houden.
  • Breng uw hond vlovrij, of meldt het even als u denkt dat uw hond vlooien heeft. Zodat ik er rekening mee kan houden, om besmetting met andere honden te voorkomen.

Tips: Honden in de winter

Zoals je weet wordt er in de winter zout gestrooid om gladheid te voorkomen. Deze pekel kan aan de poten van een hond blijven kleven. En als je hond hier veel aan likt en binnen krijgt, dan kan dit tot zoutvergiftiging leiden.

Voordat je met de hond gaat wandelen, smeer dan de voetzolen van de hond goed in met vaseline of wax voor hondenpoten. Na de wandeling doe je er goed aan om de poten schoon te maken met lauwwarm water.

Een natte hond heeft meer kans om onderkoeld te raken Voorkom dus gesmolten sneeuw of water in de vacht.

Hoe zorg je ervoor dat je hond warm blijft als het buiten vriest?
Stilstaan in de sneeuw dien je te voorkomen. Zorg er dus voor dat je hond in beweging blijft, dan blijft hij warm. Voor honden met een korte vacht en/of kale buik, kun je evt. een hondenjas of dekje aanschaffen.

Als uw hond buiten loopt kan er sneeuw tussen de voetzooltjes blijven plakken. Deze sneeuw kunnen ijsballetjes gaan vormen tussen de voetzolen. Het bemoeilijkt vaak het lopen en kan zeer pijnlijk aanvoelen. Het verwijderen van deze ijsballetjes kan heel pijnlijk zijn. Laat daarom lange haren tussen de voetzolen wegknippen. Vaste klanten kunnen hiervoor gratis bij ons terecht op afspraak!

Tips: Honden in de Zomer

Als het erg warm is, worden ons aangeraden geen noodzakelijke lichamelijk inspanning te beperken. Dit geldt ook voor honden. Laat uw hond bij warm weer niet rennen naast de fiets en maak geen lange wandelingen. Plan de wandelingen bij voorkeur niet op het warmste moment van de dag, maar in de vroege ochtend of later op de avond. Stimuleer inspanning ook niet, dus laat de bal thuis en de stok liggen.

Denk hierbij aan asfalt en zand die warmen in de volle zon snel op en kunnen gloeiendheet worden. Iedereen die weleens naar het strand gaat, weet hoe dit aanvoelt… Honden ervaren dit niet anders. Asfalt warmt in de zon bij een buitentemperatuur van 25 graden op tot boven de 50 graden. Bij temperaturen van meer dan 30 graden stijgt de temperatuur van asfalt zelfs tot ruim 60 graden. Als u met uw hond gaat wandelen, mijd dan in ieder geval asfalt in de volle zon, loop liever over gras. Als de ondergrond te heet is om uw hand erop te leggen, dan is deze ook niet geschikt om uw hond erover te laten lopen.

Bij tropische warmte is het belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Laat uw hond niet te lang in de zon liggen (ook niet als de hond dit zelf doet). Schijnt de zon in de tuin, creëer dan voldoende schaduwplekken met bijvoorbeeld een parasol of zorg ervoor dat uw hond tegen de schuur of garage kan liggen. Zorg uiteraard voor voldoende drinkwater op kamertemperatuur (géén ijskoud water). Ook leuk voor de hond is een klein kinderbadje in de schaduw waar de hond met zijn buik in kan gaan liggen of een speciale koelmat.

Hoe zorg je ervoor dat je hond warm blijft als het buiten vriest?
Stilstaan in de sneeuw dien je te voorkomen. Zorg er dus voor dat je hond in beweging blijft, dan blijft hij warm. Voor honden met een korte vacht en/of kale buik, kun je evt. een hondenjas of dekje aanschaffen.

Als uw hond buiten loopt kan er sneeuw tussen de voetzooltjes blijven plakken. Deze sneeuw kunnen ijsballetjes gaan vormen tussen de voetzolen. Het bemoeilijkt vaak het lopen en kan zeer pijnlijk aanvoelen. Het verwijderen van deze ijsballetjes kan heel pijnlijk zijn. Laat daarom lange haren tussen de voetzolen wegknippen. Vasten klanten kunnen hiervoor gratis bij ons terecht! 

Tips: Vachtverzorging bij honden

Ja, als de nagels te lang worden, is er een constante druk op de voeten en poten van de hond. Dit kan een afwijkende stand van de voeten tot gevolg hebben. Te lange nagels zijn vaak pijnlijk om op te lopen en zorgen ervoor dat de hond verkrampt of mank gaat lopen. Een ontsteking aan de tenen is ook niet uitgesloten. Daarom is het van belang om dit goed in de gaten te houden en ze indien nodig te laten knippen.

Hoe vaak moet dit gebeuren?
De norm is ongeveer om de 8 weken. Nagels slijten afhankelijk van de ondergrond waarop gelopen wordt.
Bij Honden die veel beweging krijgen zal het over het algemeen minder vaak nodig zijn dan bij oudere honden
of honden die minder bewegen. Ook hiervoor kunt u bij ons op afspraak terecht! Zie prijslijst.

De oplossing!
Gelukkig is er wel wat aan te doen en kunt u bij Trimsalon the 3 Amigos terecht voor een anti-rui behandeling.

Hoe werkt het?
De anti-rui behandeling vereist consequentie!
Elke 6 weken brengt u de hond naar de salon voor een goede was/blaas– en borstelbeurt.
Tijdens deze behandeling worden de los zittende haren zover als mogelijk verwijderd. Op deze dier- en vachtvriendelijke manier help je de hond snel van de losse haren in de vacht af.

Hoe vaak een behandeling herhalen?
Een anti-rui behandeling bestaat standaard uit 2 behandelingen.

Bij extreem veel haarverlies kunnen meer behandelingen nodig zijn.

Bijvoorbeeld; als deze behandeling elke 6 weken herhaald wordt ontstaat er een verhaarcyclus van 6 weken en zal de hond tussen de beurten door minder gaan verharen, de huid heeft echter wel even de tijd nodig om in dit ritme te komen.
Tussen de beurten door mag u uw hond absoluut niet borstelen aangezien dit de verhaarcyclus weer in de war zou kunnen brengen.

Wij adviseren u graag!

Impressies

Bekijk alle impressies

Waarom voor ons kiezen!

Hier wordt ruim de tijd voor uw hond vrijgemaakt. Ik gebruik alleen natuurlijke producten. Tijdens de trimbehandeling maak ik gebruik van aromatherapie.
Door 1 op 1 met uw hond te werken, creëer ik meer rust in de trimsalon. De trimsalon ligt gunstig gelegen nabij verschillende uitvalswegen.

Volg ons op Instagram

No images found.