Spa-Wastherapie

Het gaat niet helemaal perfect met de huid van mijn hond… hulp!

Misschien heb je zelf een hond met huidproblemen (veroorzaakt misschien door allergieën of een ziekte). Zoals iedereen heb je veel verschillende soorten advies gevolgd (van dierenartsen of vreemden op sociale media) zonder volledige, langdurige oplossing van het probleem voor uw hond.
Het dieet van je hond is goed, je geeft supplementen, je borstelt veel of helemaal niet en hoogstwaarschijnlijk was je zelfs je hond met een diergeneeskundige shampoo of andere product.

Maar de problemen verdwijnen niet helemaal. Waarom niet?
Vaak wordt gedacht dat zolang het dieet juist is, alle problemen worden opgelost. De realiteit laat zien dat dit niet altijd het geval is. Sommige honden ervaren weinig tot geen huidklachten en sommige honden /rassen hebben veel last van klachten.
Het antwoord op het probleem is ongelooflijk eenvoudig: evenwicht. Om goed te kunnen functioneren, moet de huid in perfecte balans zijn.

Hoe kunnen we balans bereiken?
Ga terug naar de basis, we hebben al vastgesteld dat het dieet van uw hond correct is. Zo niet, begin dan daar.
Wat dacht je van de verzorging van je hond? Gebruikt u een product dat zorgt voor evenwicht en voeding voor de huid? Waarschijnlijk niet, anders zou u dit niet lezen.
Producten die ALLES van de huid verwijderen (dat wil zeggen ontsmetten), kunnen ook de natuurlijke balans verstoren. Een sterke huid kan meestal herstellen. Zwakkere huiden daarentegen hebben moeite om te herstellen of herstellen helemaal niet en verliezen hun natuurlijke balans. Dit resulteert uiteindelijk in huid /vachtproblemen.
Producten gericht op de balans van de huid en vacht bevorderen een gezonde huid. Deze brengen evenwicht in onevenwichtige huiden door alle proteïnen, vitaminen, mineralen, omega 3 en 6 vetten en essentiële vetzuren op de juiste plek te voegen: rechtstreeks in de huid. De jeuk van jeukende huid wegnemen, de vetproductie in vette huid regelen (en niet verwijderen!), het immuunsysteem van allergische huiden opbouwen en gezonde huiden verbeteren en regenereren. Dit alles resulteert in de best mogelijke vacht voor uw hond. Het meest belangrijke onderdeel van huidverzorging is om de juiste ingrediënten in de juiste concentraties te hebben voor het beste resultaat.

Er is op dit moment maar één product in Europa wat dit kan, Nogga!

Spa-Wastherapie

Afhankelijk van de klachten wordt er bepaald welke shampoo het meest geschikt is voor de hond op dat moment. De hond zal op een lichte manier droog geblazen worden.

Voor de Spa-Wastherapie wordt uitsluitend gewerkt met producten die ervoor gemaakt zijn om de huidconditie te herstellen. De shampoo’s breken de microbiële huidflora niet af maar bouwen deze stukje voor stukje op totdat de huid weer in een goede staat verkeert.
De Shampoo’s van Nogga kunnen door hun specifieke samenstelling; jeuk problemen / huidziektes / allergieën verminderen / verhelpen.
Bijv.: Alopecia, Ichthyosis, Atopie, diverse allergieën, huidinfecties en parasiet infecties kunnen d.m.v. de juiste shampoo en zonder medicatie verbeterd/verholpen worden.

De Spa-Wastherapie varieert op basis van de klachten per hond, hierdoor word in overleg met de eigenaar een behandelplan opgesteld.
De duur v.d. Wastherapie verschilt ook per hond. Naarmate van dit behandelplan zal een prijsindicatie worden gegeven.

Let op ! Bij honden die een seizoensgebonden allergie hebben ontwikkeld, kan Wastherapie preventief helpen tijdens deze seizoenen. Hierbij wordt uiteraard een ander therapie schema opgesteld.

Impressies

Bekijk alle impressies

Waarom voor ons kiezen!

Hier wordt ruim de tijd voor uw hond vrijgemaakt. Ik gebruik alleen natuurlijke producten. Tijdens de trimbehandeling maak ik gebruik van aromatherapie.
Door 1 op 1 met uw hond te werken, creëer ik meer rust in de trimsalon. De trimsalon ligt gunstig gelegen nabij verschillende uitvalswegen.

Volg ons op Instagram

Instagram did not return a 200.